Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВДнес изпратихме решението на Надзорния съвет

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВДнес изпратихме решението на Надзорния съвет
Коментари Харесай

Шефът на Здравната каса: Днес взехме три много важни решения, които ще облекчат хората в условията на Ковид 19

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Днес изпратихме решението на Надзорния съвет за подписване на Националния рамков контракт. Важните неща в него е, че джипитата могат да пускат посредством електронно направление проучване за PCR-тест. Няма предел. Второто е, че се подвига цената на две клинични пътеки - за лекуване на белодробни болести. Вече ще може да се извършват предписания в аптеките без да се желае в допълнение удостоверяване на протоколите при лекар  за хронично болните.

Това разяснява в ефира на бТВ шефът на НЗОК проф. Петко Салчев.

Електронно опазване на здравето във типа, в който хората си го показват, нямаме, само че имаме опция за изпращане на електронни посоки. Чрез софтуера на  " Информационно обслужване " джипитата ще могат да изпращат електорнни посоки за тест. Така пациентите ще могат да се изследват във всяка лаборатория, която има контракт със Здравната каса. Лимит няма да има за персоналните лекари - ще дават, колкото е нужно, уточни той.

За да се издаде такова направление от доктор са посочени 11 критерия, като пациента би трябвало да дава отговор най-малко на два, добави той.

Хората би трябвало да се успокоят, да се доверят на лекарите и проблемите да се вземат решение, уточни професорът. 

От началото на рецесията досега НЗОК е доплатила на всички лечебни заведения над 210 млн. лева без значение дали са работили или не. Така че мисля, че е задоволителна поддръжката на Здравната каса, с цел да работи здравната система, уточни той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР